Vi gjør en forskjell!

- FINNs morselskap Schibsted lager hvert år rapporten Second Hand Effect, som er en oversikt over miljøeffekten av bruktmarkedet på FINN. Det positive klimaavtrykket til de som kjøper og selger på FINN, er enorme!

- Second Hand Effect-rapporten viser viktigheten av et optimalt bruktmarked i et miljøperspektiv.

Nordmenns forbruk og bruktvalg gjør en reell forskjell for miljøet, og når så mange nordmenn velger å kjøpe og selge brukt, skal vi være skikkelig stolte av det, sier bruktmarkedsekspert og produktdirektør på Torget, Kathrine Opshaug Bakke.

Metodikken Second Hand Effect-rapporten baserer seg på er utviklet med forutsetning om at brukeren kjøper en vare i bruktmarkedet istedenfor å kjøpe varen ny. Les hele rapporten her.

Dette er starten

Miljøgevinsten av aktiviteten på FINN torget i 2018 tilsvarer et bilfritt Oslo i ti måneder, eller 479 000 flypassasjerer fra Oslo til New York, tur/retur.

Økonomi er den viktigste motivasjonen for folk som handler brukt, men aktiviteten på FINN tyder på en tydelig økt bevissthet rundt verdien av å kjøpe brukt.

- Utviklingen er veldig god, men vi er fortsatt bare i startgropen. I løpet av de neste årene vil brukt som alternativ til nytt få enda mer oppmerksomhet, og jeg tror ikke det er mange årene til vi ser en dobling i nordmenns bidrag til det europeiske CO2-regnskapet, sier Opshaug Bakke.Kvalitet er avgjørende
for gjensalgsverdi - Å kjøpe en ny vare av god kvalitet, øker muligheten
for et vellykket videresalg av varen.
pil